Komkommertijd, of toch niet?

Hoewel er in de zomermaanden weinig nieuws tot geen is, zijn er toch van die kleine dingen die het vermelden waard zijn.

Zo is er tijdens een onderzoek in de Eyserbeek  een zalmpje aangetroffen. Na enig onderzoek hebben we moeten vaststellen dat deze rakker minstens 1500mm heeft afgelegd vanwaar hij mogelijk is uitgezet in mei (zie vorig bericht). Met een lengte van 8cm kunnen we concluderen dat, in ieder geval dit zalmpje, het heel goed doet. In september volgt er een monitoring om te zien hoe de zalmpjes zich in het algemeen ontwikkeld hebben en hoeveel zalmpjes nog aanwezig zijn.

Begin dit jaar is er een samenwerkingsverband aangegaan van handhavers (politie, groene brigade, natuurmonumenten en gemeentelijke handhaving), met het doel bij melding van stroperij en zwartvisserij  op te treden. Ondertussen kunnen we mededelen dat dit samenwerkingsverband goed begint te werken. Zo werden er afgelopen week o.a. in Valkenburg twee personen op de bon geslingerd. Met een boete van € 139,- ging voor hun de lol er al snel af.