Opschoondag langs de Geul in het Ingendael

Op 25 maart 2017 vindt een opschoondag plaatst langs de oevers van de Geul in het Ingendael. Dit initiatief komt van het IVN. Wij als hengelsportvereniging, samen met de collega’s van hsv Het Geuldal uit Berg en Terblijt, geven uiteraard gehoor aan dit initiatief. Onderstaand treft u het originele bericht.

 

Actie Schone Geul 

 We gaan aan de slag om de Geuloevers nabij Chalet Tivoli schoon te maken om zo ons eigen aandeel in de plastic soep in het milieu aan te pakken.

We kozen hiervoor zaterdagmiddag 25 maart, de landelijke opschoondag.  Dit past onder de vlag van Schone Maas, een initiatief van het IVN waarmee vrijwilligers langs de hele Limburgse en Brabantse Maas afval opruimen.
De eerste Schone Geul-actie sinds 15 jaar zal gebeuren met toestemming van het Waterschap en in samenwerking met het CNME, het IVN en de 
VBC Geul en zijbeken.

Wij zorgen op deze dag voor alle benodigdheden, zoals gereedschap en waadpakken. Ook zullen wij zorgen voor eten en drinken ter plaatse. Denk zelf echter wel aan warme kleding (bij koud weer), regenkleding (bij regen) en stevige schoenen.

 

 Frisse groet, de initiatiefneemsters 

Colette Rasenberg en Hanneke van Buitenen